5 Mart 2013 Salı
Antioksidan Kaynağı Ceviz
Cevizdeki antioksidan oranının Antep fıstığı, yer fıstığı ve diğer tüm yemişlerden daha fazla olduğunu biliyor muydunuz?
Uzmanlar cevizin en etkili yemiş olduğunu düşünüyor. Çünkü cevizde diğer tüm yemişlerden daha fazla ve yüksek kalitede antioksidan bulunuyor.
Antioksidan hücreleri meydana gelebilecek hasarlara karşı koruyor. Özellikle kalp sağlığı denilince akla ilk gelen yemiş ceviz oluyor.
Kolesterolü de düşüren ceviz taze, kurutulmuş veya çeşitli tariflerde kullanılabilir.
Bir avuç ceviz günlük vitamin ve mineral ihtiyacının çok büyük bölümünü karşılıyor. Siz de özellikle kış aylarında direncinizi arttırmak için ceviz yiyebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder